Fogarasi József

Justitia betegágyánál…

 

 

Haldoklik! Justitia, az igazság(osság) királynője. A végét járja! Meglátogattam, hogy megtudakoljam, ebben az állapotában mit érzékelt a Magyar Ügyvéd Fohászából?

 

Erőtlenül bólogatott, de szemében ott volt a kérdőjel, hogyan jutottunk/juthattunk idáig?

 

Kik voltak/lehettek, akik ellopták mérlegét, karját megbénították, hogy pallosával ne tudjon lesújtani? Azt továbbra is a rozsda marja!

 

Egy haldokló - mielőtt végleg távozik - igyekszik mindent megtudni, vagy elmondani, hogy senkinek ne legyenek kétségei, megválaszolatlan kérdései. Röviden vázoltam, mi vezetett a szisztematikus, évtizedeken át tartó - pártok általi - megmérgezéséhez.

 

Tudta-e, miszerint a mai magyar jogot nem a Magyar Közlöny, hanem a Magyar Hírlap hirdeti, közvetíti. Akit - ugyanis - tollvégre kap, pellengérre állít, az előbb vagy utóbb ólommérgezésben (régen a nyomdai betűket is ólomból öntötték) hal meg.

 

Sejtette-e, hogy törvénnyel nemcsak jogviszonyt lehet létrehozni/szabályozni, hanem történelmi eseményeket is. Mégpedig azt megmásítva, meghamisítva Justitia „igazságává” emelni, amely aztán megmásíthatatlan és márványba vésetettként kell(ene), hogy funkcionáljon. Mindezen „rögtönzésen alapuló jogalkotási ötletességet” még Hammurápi is megcsodálta (megirigyel/het/te) volna?! Hiszen ő stabilitásban és hosszútávban alkotott, gondolkodott. Nem véletlen, hogy a dioritból készült törvényoszlopa ma már majdnem négyezer éves: változatlan formában és tartalommal. Bezzeg a mi, még a gránitszilárdságúra tervezett legfőbb törvényünk is - alig 12 év elteltével már - töredezik, repedezik. Keresztényül fogalmazva: Porból lettél és porrá leszel!

 

Látta-e, hogy jogerős bírói ítéleteket, jogszabállyal felül lehet írni, és ami rosszabb: személyre szabottan is lehet törvénykezni. Sőt, még az is előfordult, hogy elkövetett gazságokat, bűncselekményeket jogilag átírva el lehetett törölni, meg nem történtté tenni!

 

Érzékelte-e, hogy törvénnyel kettéosztották az országunkat: jobb és baloldalra. Miként ezt Németországgal tették anno, a Nagyhatalmak. Minek következtében a gazdag nyugaton maradtak a kapitalista kizsákmányolók, míg a szegény keleti részt a kommunisták foglalták el! De, aztán mégiscsak sikerült lebontani a kettőjük közötti Nagyfalat, ami valóban NAGYFALAT volt! Talán nekünk is hozzá kellene kezdeni a - repedésekbe hatolva - bontáshoz, csupán Magyar kőműves-szakemberek kellenének hozzá, a NER csinálta gázszerelő imitátorok már leszerepeltek!

 

Hallotta-e, hogy veszélyhelyzetet vizionálva többszöri meghosszabbítással diktatórikus rendeleti kormányzást vezettek be, amihez – mint a hagymát – kiválogattak 133 lúzert, akiket minden egyes döntésük után nevén kellene nevezni, nehogy abban a hamis hitben ringathassák magukat, hogy a kollektív felelősség megvédi majd őket.

 

Justitia, most csak ennyit mondhatok a mai magyar kemikáliával megfertőzött jogrendszerünkről, azonban ismered a Magyart, aki ma már nem kér, hanem ragad, de erről bővebben majd a következő látogatásomkor beszéljünk.

 

Addig is, YUK! Yúniusban, újra kezdjük!

 

Budapest, 2024. április 14.

 

Maklári Iván

szerző

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 7
a héten: a héten: 294
a hónapban: a hónapban: 139
összesenösszesen437147
az oldalt jelenleg nézik: 3