Fogarasi József

VIGYÁZZ - VIRUS-VESZÉLY - VÉDEKEZZ!!!

 

 

Ideológiamentes Tér

(a továbbiakban: "IT")

 

a tiszta gondolatok forrása!

 

 

AZ EMBERI TÁRSADALMAT ÉVEZREDEKKEL EZELŐTT MEGFERTŐZTE EGY OLYAN VÍRUS, AMELY – HA NEM TALÁLJUK MEG AZ ELLENSZERÉT – VÉGSŐ SORON, AZ EMBERI FAJ KIHALÁSÁHOZ VEZET!

 

 

EZ PEDIG NEM MÁS, MINT AZ IDEOLÓGIA, MINDEN EDDIG ISMERT ÉS MÉG ISMERETLEN MEGJELENÉSI FORMÁJA, AMELY RÁADÁSUL FOLYAMATOSAN VÁLTOZIK, MUTÁLÓDIK!

 

 

Aki, egy kicsit is ismeri az emberiség történetét - az ősközösségi társadalomtól a mai társadalmak közösségéig - azok a fenti megállapítást nem tudják cáfolni, aki viszont kétségbe vonja, az egyértelműen bevallja, hogy már egyike a megfertőzötteknek.

 

Az is tény, hogy az ember már születésekor megkapja a vírust, gondoljunk csak a különböző vallási keresztelőkre, amelyek nagymértékben beskatulyázzák a még én tudattal sem rendelkező csecsemőt, amitől akár a haláláig nem tud szabadulni.

 

A megfertőzött ember – előbb-utóbb – azonban öntudatra ébred és elkezd gondolkodni, akár akarja akár nem, hiszen ez a létfenntartásának alapja, vagyis megpróbál a környezetéhez alkalmazkodni, ami egyáltalán nem könnyű, mivel rendkívül sok ellentétes hatás éri.

 

Ezen környezeti hatások feltárása és vizsgálata elengedhetetlen ahhoz, hogy a tiszta gondolatok révén kialakíthassuk az "IT"-t!

 

A jelen eszmefuttatás célja, hogy a mai magyar társadalmi valóságban elindítson egy olyan folyamatot, amely a tiszta gondolatok forrásából merítve elvezet az "IT"-hez. Amely, végső soron nem más, mint az önszerveződő társadalom.

 

ELSŐ LÉPÉS

 

Nézz magadba, tarts önvizsgálatot, hazugság és önhittség nélkül, meghatározva helyedet a közvetlen, mindennapi közösségedben, hogy felismerhessed, mi különböztet meg a többi – a legkülönbözőbb ideológiával fertőzött – embertől.

 

Ha, embernek tartod magad, akkor az önvizsgálat eredményeként észreveszed a másikban is az embert, ha nem, akkor Te már menthetetlenül fertőzött vagy, aki az "IT" közösségével szembe megy.

 

És, hiába akarod a saját vírusodat másra - erőszakkal, megtévesztéssel, megvesztegetéssel - áttelepíteni, előbb utóbb karanténba zárnak és magadra hagyva, elfelejtenek.

 

MÁSODIK LÉPÉS

 

Alakítsd ki a saját "IT"-det, elhatárolódva a legkülönbözőbb kártékony vírusoktól. Az egyszerűség kedvéért - összefoglaló néven - nevezzük őket „jobb-bal vírus”-nak, amelyek terjedését csak az "IT" által létrehozott közösségek állíthatják meg.

 

Ha, nem akarsz magadnak hazudni, akkor valld be, hogy a jobb-bal vírusnak mindig is csak egyetlen célja volt, van és lesz, - jobbról vagy balról - felfalni az egész társadalmat, esélyt sem adva a másként gondolkodóknak, hogy saját életüket, közösségüket a saját érdekeiknek megfelelően szervezhessék meg.

 

Légy tehát, éber és mindvégig ügyelj arra, hogy a jobb-bal vírus ne fertőzhessen meg. A gyengéket, elesetteket, kétségek között gyötrődőket, karold fel, erősítsd az önbecsülésüket, mások iránti empátiájukat pedig önálló gondolkodásra késztetéssel segítsed.

 

HARMADIK LÉPÉS

 

Ha saját "IT"-det már kialakítottad, keresd és kapcsolódj a többi, hasonló "IT"-hez, hiszen már közös nevezőn vagytok, ezzel kis- és nagy térségi, majd országos szinten elősegíthetitek további terjeszkedését, amely - a meghatározó mennyiség elérésével - minőségi változáshoz vezet.

 

Ezzel eljutottunk ahhoz a ponthoz, amikor az "IT" már a gyakorlatban is megvalósítható lesz: a jobb-bal vírus semlegesítésével - az általunk definiált érdekek/értékek mentén - már megszervezhetjük saját közösségünket.

 

UTOLSÓ LÉPÉS

 

Készülj fel a 2024-es önkormányzati választásokra! Keresd meg a kisközösségi "IT"-ben a megfelelő - jobb-bal vírusmentes - egyént és szavazz rá!

 

(folytatás 1 - lásd itt)

 

 

 

Budapest, 2024. február 10.

 

 

Maklári Iván

szerző

 

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 61
a héten: a héten: 348
a hónapban: a hónapban: 193
összesenösszesen437201
az oldalt jelenleg nézik: 1