Fogarasi József

BÉKE-DÉLIBÁB – a várva várt felszabadulás elmaradt, a diktátor maradt!

 

 

Orbán Viktor: Háború vagy béke, ez a választás tétje!”

 

 

 

A magyar ugar, az ország „NEMZETI OLDALA (?)” megitta e tömény demagógiát. Az italtól megbódulva pedig - a vidék Magyarországán - megnyerte a választást, kétharmadhoz segítve ezáltal a regnáló hatalmat. Akkor most (legalább) BÉKE lesz!?

 

 

A Nemzeti Oldal által egyszerűen csak „BALOLDALNAK” titulált „Ellenzéki Együttműködés” viszont kussoló értelmiségiként Budapest Főváros elefántcsonttornyában bezárkózva, füstös pártszobáikban kávézgatva, ablakaiból időnként ki-kitekingetve – Budapestet ugyan megnyerve, de – végig tétlenül nézte, szemlélte a demagógiától bebódult vidéki országrész elvesztését. Akkor most HÁBORÚ lesz?

 

 

Nehéz elhinni: amikor az egyik országrész (vidék) farkasszemet néz a másikkal (főváros) ott kitörjön és úrrá legyen a BÉKE. Még ha az ország vezetése teljesen józan is… De az ország belső békéjét feldúló háború mellett a határainkon túl öldökölve tomboló, mások által vívott háborúba is belekeveredhetünk. Mindez, belső béke hiányában könnyebben megtörténhet.

 

 

Még akkor is, ha vezérünket – „külsőleg” és „belsőleg” is félreismerve – egyik nagy formátumú magyar politikuselődjéhez hasonlítgatjuk. Persze, ha észnél vagyunk és ismerjük történelmünk egyes (szégyen)epizódjait is, úgy tisztában kell lennünk, miszerint gróf Tisza István a háborúba történő belépésünket a háború kezdetekor bár ellenezte, időben később azonban már fő retorikusként szükségét és elkerülhetetlenségét hirdetve agitált és hozta meg döntését. „Nehezen határoztam el magam arra, hogy a háborút ajánljam, de most szilárdan meg vagyok győződve szükségességéről, és a Monarchia nagyságát minden erővel védelmezni fogom”

 

 

Nem árt, ha azt is tudjuk: Tisza István - mindezt követően - merénylet áldozata lett, lelőtték (a sajátjai?). Igaz, a politikusok akkor még nem viseltek páncélinget.

 

 

 

 

 

 

 

Balatonföldvár, 2022. április 4.

 

 

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 169
a héten: a héten: 840
a hónapban: a hónapban: 2952
összesenösszesen433752
az oldalt jelenleg nézik: 1