Fogarasi József

A „lenézett” MAGYAR-VIDÉK nem hülye, értő-sürgetőre vette…

 

 

… vajon, miért NÉMA jelenleg is, az - emberi méltóságot NYILATKOZATÁBAN a házasság intézményének alárendelő - önmagát kereszténynek valló 14 MAGYAR EGYHÁZ e tragikus ortodox-cselekedet, förtelem láttán, hallatán?

 

Tettre fel, adtak sokan hangot - türelmetlenül - véleményüknek! E barbár-orosz önkénybrutalitással szemben tessenek haladéktalanul időpontot hirdetni egy Kárpát-medencei ökumenikus – CÖF-mentes – béke- menet és imanap pontifikálására!

 

Hiszen a pápa – agg kora ellenére – példát mutatott a katolikus hitvilág lelkipásztorainak, amikor hallgatás és tétlenség helyett határozottan cselekedve személyesen kereste fel Oroszország Szentszéknél akkreditált diplomáciai képviseletét, ahol tájékoztatást kért az orosz nagykövettől az Ukrajnában zajló orosz hadműveletekről. Továbbá - a hírügynökségek szerint- a harcban álló felek részére közvetítői szerepet ajánlott fel és még az orosz ortodox pátriárkával egy lehetséges személyes találkozó elől sem zárkózott el.

 

Majd a pápa - mindezektől függetlenül - március 2-ra a BÉKÉÉRT ima- és böjtnapot hirdetett.

 

A MAGYAR-EMBEREK ezt a tevőlegességet hiányolják, amikor SÜRGETIK a MAGYAR EGYHÁZAK VEZETŐIT: végre lépjenek a TETTEK mezejére és mielőbb kövessék a katolikus egyházfő példáját!

 

 

Hiszen Magyarország előre megy, nem hátra!

 

 

vagy még ma is igazak lennének Ady Endre 1900-as évek elején írt lemondóan szomorú hangulatú sorai:

 

Mi mindig mindenről elkésünk,

Mi biztosan messziről jövünk,

 

Késő az álmunk, a sikerünk,

Révünk, nyugalmunk, ölelésünk.

Mi mindig mindenről elkésünk.

 

Hódmezővásárhely - Szeged, 2022. február 26.

 

 

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 211
a héten: a héten: 882
a hónapban: a hónapban: 2994
összesenösszesen433794
az oldalt jelenleg nézik: 5