Fogarasi József

NÉP-szava: Rogán-Gaál Cecília, újra gyereket vár… – e hírre, végre - talán - (fel)ébred MAGYARORSZÁG!?

 

 

… de kit érdekel ez a „rogán-gaál cecília” elnevezésű személy, egyáltalán ki ez az ember, aki nem akármelyik hírportál címlapján vezető híreseményként szerepelhet akárhányadik gyerekszülésének hírével? Ráadásként a SZERZŐ - az olvasói beazonosítást elősegítve - világszenzációként feltálalt írásához még egy hatalmas méretű hirtelen frissített - agyon festett-sminkelt-szőkített - színes rémfényképet is mellékel.

 

 

Pedig az EMBERISÉG emlékezetében a Cecília név elhangzásakor elsőként - leginkább (99%-ban) - a „Nyunyóka” néniként becézve-emlegetve elhíresült nemzeti főoltó-asszony képe elevenedik meg. Talán – a csalódás elkerülése végett – ezért a rémkép-melléklet? Persze az is igaz, miszerint a víruspusztító nemzeti főoltó-asszony – becsülete és tisztességére legyen mondva – egyetlen megjelenésekor sem tolta a szemüveges maga-valósága elé a korából valamennyit lefaragó fotogénre maszkírozva - kifestett-kisminkelt-kimelírozott - előre legyártatott arcfizimiska-mását. És gyerekvárása hírével a NEMZET jelentősebbnek mondható egyetlen sajtóorgánumának címoldalára sem került fel (ez eddig, soha). Vajon egy ilyen tény bekövetkeztéhez minek kell történnie, hiszen tudjuk és halljuk a folyamatosan és parancsszerűen sulykolt NEMZET-JELSZÓT: „Magyarország előre megy, nem hátra!” minek köszönhetően, Magyarországon minden évben mindenki legalább egy lépést mehet előre!” Vagy ez lenne az „előre”? De NEM mindenki számára!? Azaz: politikai „uborkaszezonban” az ellenzék nógatása és istápolása helyett a hírorgánumok híres vállalkozástulajdonosok várandósságáról kell, hogy tudósítsanak!?

 

 

Mindez belefér, sőt mindezt a közelgő családvédelmi országos népszavazásos nemzeti konzultáció sikeressége is igényli, mit igényli: megköveteli!? A család védelme ugyanis - már-minálunk - nemzet-magyar keresztényközügy, amelyet az alaptörvény is nevesít: Magyarország védi a házasság intézményét…, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját… s támogatja a gyermekvállalást. A családi kapcsolat alapja azonban a házasság, a szülő-gyermek viszony, ahol az anya nő, az apa férfi. Mindebből az állami követelmény-intézményrendszerből azonban a 14 főegyház - ellentmondást nem tűrő - proklamációja a szentesítő főhangsúlyt csupán a házasság (örökké tartó) intézményére helyezi: “nő-férfi kapcsolat házasság általi szentesítése az emberi méltóság alapja”. Taccsvonalon kívülre helyezve ezzel a házasságban nem élő emberi élőlényeket, s méltóságukat. De hát mitől szent és örök a „házasság”? Attól, hogy azt valakik egyszer az egyház közreműködésével szentesítve megkötötték, majd abból, meghalva távoztak (az örökkévalóság mezejére)? Avagy az egyház által az „emberi méltóság” elnyeréséhez megkívánt/követelt házasság „örök-idejűsége” egyik házasságból a másikba, harmadikba, negyedikbe, akárhányadikba történő átlépegetésével is megtartható/fenntartható? Ez így már érthető és a hír is felfogható, no meg a mindebből következő szenzáció: Rogán-Gaál Cecília, újra gyereket vár.

 

 

De akkor a volt férj nevét még mindig viselő vállalkozó kitől is várja a (harmadik) gyereket? Vagy az első kettő apjától – talán – már elvált? A feltett kérdésre a választ - nagy biztonsággal - maga az Isten sem tudná megadni. Kész szerencse, hogy a hírgyártó mindennek utánajárt. Eredményeként megtudhatjuk: a Gaál név – amellyel nem csupán a Dunát, de akár a Csendes óceánt is el lehetne rekeszteni – egy becsületes leánykori magyar név, csakhogy mindez önállóan egy szenzációs vállalkozáshoz nem lenne elegendő, ezért szükségeltetik hozzá legalább egy ragadványnév, jó esetben mindezt egy előnév is megteszi. Ez lenne a „Rogán”? Fogalmam nincs, vágja rá a választ a kérdésre a szemközti asztalnál sakkozók egyike! Majd önmagának félhangon folytatva a motyogós monológot hozzáfűzi: én ezt a nevet egyébként is csak Quasimodóként ismerem. Hogy kerül a csizma az asztalra, növekszik kerekre a visszakérdező sakkozó partner feje? Én, sem a Quasimodót, de azt a Rogán nevezetűt sem ismerem, váltott védekező hangnemre a tényismerő. Majd hozzátette, nekem is csak mondták, annak idején, amikor az óriásplakátot bámultam: az ott, bökött a képre a NÉP egyik mindent tudó gyermeke, a „Ti dolgoztok, Ők lopnak, ezért haldoklik az egészségügy” plakáton, a Zsúrpubi mellett, a Quasimodó, az a Rogán, a négy „gengszter” közül, a „kötvényes”! Akkor - a tények szerint - a „rogán” előnév még mindig motorja az asszonysági vállalkozás sikerének, szüli a lóvét, ezért nem törli nevéből e „motorizációt” és veszi fel a szülni készülő nőszemély az újdonsült férje nevét? Pedig e második, valós házasságkötéssel – eleget téve az EGYHÁZ szabta követelménykritériumoknak – már gyerekszülés nélkül is visszaszerezte emberi méltóságát, így hát vállalkozásában korábbi férje nevét most már simán le/felcserélhetné az újéval. Miért nem teszi? Mert az új név a szerelem világában ugyan világíthat fényesen, de az üzleti szférában nem bír patinával, hangzott a közömbös hangulatú válasz. És az emberi tisztesség, az nem számít? Barátom, örök időkre tanuld meg: az emberi tisztességet az ember világában hiába is keresed, nem fogod megtalálni, mivel nem létezik! Mint-ahogyan a papi tisztesség is kiveszett az EGYHÁZ földi világából!

 

 

Akkor most már minden világos és érthetően „tiszta”: a hírforrás azért nem tudósít az ellenzéki összefogás tényéről és programjáról, mivel közöttük a „szerelem” ugyan nagy és világít is fényesen, de hírértékéből (még) hiányzik a „patina”, amiért érdemes róluk írni? Elő-álltáig, csupán az olvasó más „patinával” történő felkészítő/előkészítő „beetetése” folyik. Hogy mindebből lesz-e fogás, az természetesen nem a hírforráson múlik?!

 

 

Budapest, 2022. február 20.

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 209
a héten: a héten: 959
a hónapban: a hónapban: 2506
összesenösszesen436542
az oldalt jelenleg nézik: 1