Fogarasi József

ORIGO – amikor az orákulum és szócsöve garanciáját túlélve … megérett a teljes cserére

 

 

Levelében a magyar miniszterelnök felidézi azt a "régi igazságot", hogy a fény forrásának nem a nagysága, hanem az ereje számít.

 

 

Majd folytatta, történelmi elmélkedését:

 

 

"Az egész magyarság számára felemelő pillanat volt, amikor kilenc évvel ezelőtt a Trianonban két részre szakított magyar unitárius közösség újra kimondta egységét, bizonyságot téve arról, hogy amit ellenséges hatalmak, torz ideológiák és emberi gyarlóság elválasztott egymástól, azt a közös hit és a határokon átívelő nemzeti összetartozásunk parancsa kilenc évtized után is képes újra egyesíteni".

 

 

 

Az elmélkedés lényege: a hit és a parancs – ugye ismerősen csengenek!? Ezektől, a regnáló hatalom által mindenkire kötelezően - ha kérte, ha nem - ráerőszakolta NER-elemektől muszáj lesz megszabadulnunk, vallják - ma már - rengetegen! Sokan, ezért – a felszabadulás és megszabadulás reményében – akarnak áprilisban voksolni! Még akkor is így kívánnak cselekedni, hangoztatják ha – „ellenzéki program” hiányában – fogalmuk nincs, hogy mi jön majd cserébe? „Szabadnak születtünk”, hirdetik úton-útfélen: „a hit és a parancs” uralmi korbácsából elegünk van, eltakarítjuk a koszt, s vele a szemetet, fogadkoznak több millióan! Így legyen!

 

 

 

Azonban nem árt, ha tisztában vagyunk a veszéllyel: az említett garanciális csere-művelet elvégzése emberfeletti odafigyelést, és nagy precizitású kivitelezést igényel hiszen,

 

 

ha a sötétséget eltörölnénk,

a fény is vele tűnne …

 

 

 

MARADJON - HÁT - A SETÉTSÉG!?

 

 

 

Április 4-ére a szabadságot ismét a kezünkbe kaphatjuk, kérdés: mit kezdünk vele, a ’89-es szinten képesek leszünk-e túllépni?

 

 

 

Budapest, 2022. január 30.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 96
a héten: a héten: 457
a hónapban: a hónapban: 2241
összesenösszesen439249
az oldalt jelenleg nézik: 1