Fogarasi József

FOCINK – magyar-lengyel 3:3 – működőképes, miként az ellenzéki tömörülés is…

 

 

…majd e látszatot a nézőben - a folyamatos „cserékkel” - sikerült továbberősítenünk: mintha érdemi mozgás és csapatmunka folyna a „nyilvánosság” közvetítette pályán?

 

 

Az ellenzéki pártelnökök az elmúlt év utolsó ülésén meghozták közös döntésüket a teljes (?) ellenzéki összefogásról, olvashattuk az „örömteli” hírt, 2020. december 20-án a kommunikációs- és hírcsatornák oldalain. A megszületett döntés még az összefogás lehetséges kereteit is kijelölte, nevezetesen:

 

                        - közös program,

                        - közös jelölt mind a 106 körzetben,

                        - közös miniszterelnök-jelölt,

                        - közös lista.

 

Aztán, a pártvezetők - akik jól végezték dolgukat - elmenetek karácsonyozni és újévezni! Majd január 5-én, kipihenten - de még ünnepi hangulatban - közös kormányzásról szóló - hat pontos - kiáltványprogramot tettek közzé:

 

 

- önmagával békében élő nemzetet,

- demokratikus jogállamot,

- jövőbe tekintő kormányzást,

- gondoskodó társadalmat,

- szolidáris, igazságos Magyarországot,

- hazafias kormányt, európai Magyarországot, célul tűzve maguk

  elé.

 

 

1:0 a javunkra, írták az eredményt március 25-én, a kijelző-táblára. Majd az öltözőbe vonultak, pihenni. A második félidő is nekünk kedvezett, rúgtunk még egy gólt, 2:0 és a belső öröm a tetőfokára hágott! Miénk a mérkőzés, s vele a továbbmenetelés lehetősége, a győzelem felé, verdestük mellkasunkat, láthatatlan módon. Aztán jött a hideg-zuhany: kiderült, hogy az összefogás hatpontos demagóg és gügyögő mágiájától senki nem ájult be, az ellenfél pedig hét perc alatt kiegyenlített, 2:2! Kétségbeesve kezdtünk tűzoltózni, s szinte mindenkit - ki a pályán volt - pihentebb emberrel felváltani. Ezzel a harci tettel helyzetünk picit javult és a reánk nehezedő nyomás is enyhült, egy időre. Végre, levegőhöz jutottunk. Jótékony hatásának köszönhetően lőttünk egy gólt, így az előny ismét nálunk volt - névlegesen - megint mi vezettünk! És ezzel a mennybe mentünk, eléggé nem tisztelve az ellenfelet, már csak az időt kell taktikusan múlatnunk – gondoltuk – majd hoznunk a következő kötelező penzumot és akkor 2022. már a mienk! Tartott mindez négy kerek percig, mert az ellenfél - felébresztve a merengésből - újra kijózanított, minket, egy akciógóllal: 3:3! Elveszítjük, villant át agyunkon és akkor elúszik 2022. Az elfáradókat már nem volt kivel lecserélni. Még szerencse, hogy eltelt a játékidő, a hosszabbítással együtt! Így sikerült elkerülnünk, a szégyent, egy időre, amelyből talán erőt merítve okulunk: az ellenfelet sosem szabad lebecsülni, egyetlen másodperc erejéig, sem!

 

 

Ezért aztán nem ártana felébredni: a döntetlen kevés, csak győzelemmel lehet a „pályán” maradni, ehhez azonban - a most produkált teszetosza gyorsaságú látszataktivitásnál - többet kell felmutatni, s alakítani. Bár a kinyilatkoztatott együgyű és demagóg program ugyan eredményezhet hajszálnyi többségű győzelmet, de mindez nem lesz elegendő a tisztességes kormányzáshoz! Nem feledve: az ellenfelet tisztelve kell legyőzni, nem pedig megsemmisíteni, hiszen ők is a közös „játék” részesei.

 

 

Elég volt hát az önjelölt, ifjonti - koporsón kapaszkodó - hordószónokokból, de a lánglelkű, üresfejű diákvezérekből is, csapatra van szükség, amely – poligráfos rásegítés nélkül – tisztes és lelkes küzdőjátékkal képes a „szurkolóközönséget” aktív, buzdító részvételre sarkallni!

 

 

Ne feledjük, a FOCI VB eseményeire csak 2022. november-decemberben kerül majd sor. Idehaza - mindezt megelőzően (időben április-május hónapban) - azonban egy számunkra jóval fontosabb és jelentősebb nemzeti „mérkőzést” kell még lejátszanunk, amelyen a tisztes helytállás követelménye, minden mást megelőz!

 

 

Budapest, 2021. március 26.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 122
a héten: a héten: 637
a hónapban: a hónapban: 1481
összesenösszesen435517
az oldalt jelenleg nézik: 4