Fogarasi József

Kormányhivatal

 

 

A mai napon, félfogadási időben, az illetékes témafelelőssel előre egyeztetett időpontban és helyszínen, megjelentem – most még kivételes kíméletességből nevet nem említve – az adott Kormányhivatal - megfelelő emeletén lévő - hivatali helyiségében, a Hatóság nyilvántartásából kivonatolt - adataimat tartalmazó - dokumentumok listájának átvétele céljából.

 

 

A több-tíz oldal terjedelmű iratcsomag a Kormányhivatal ügyintéző-szakreferensétől kapott tájékoztatás szerint – számomra érthetetlen okok miatt – tértivevényes-ajánlott küldeményként nem adható fel, aminek következtében a kézbesítő postai alkalmazott a küldeménycsomag érkezéséről nem hagy hátra „Értesítés hivatalos irat érkezéséről” A/1., illetve A/3. mintacédulát, hanem a küldeményt megpróbálja a levélszekrénybe erőltetve (összegyűrve, szétszaggatva, kilógva stb.) mindenáron kézbesíteni. Ennek következtében a kézbesített irat megsérül, vagy rosszabb esetben - mivel kilóg a levélszekrényből gyakran a „jóindulatú és igazi magyar emberek vandál cselekményeinek” áldozatául esve - örök időkre az enyészet részévé válik. Ezt megelőzendően egyeztettem telefonon a Kormányhivatal (Hatóság) nagytiszteletű referensével egy személyes átvételi időpontot. Sajnos, mint kiderült, hiába!

 

 

Megjelenésemkor a – közszolgálatot teljesítő – kormánytisztviselő hölgy látható felháborodással szűnni nem akaró szemrehányás mellett adta tudtomra, hogy a lista még nem készült el, de különben is engem rengetegszer hívott az általam megadott telefonszámon, de én azt egyszer sem vettem fel! Többször mély lélegzetet véve belsőleg udvariasságra nyugtatva magamat gondoltam, hogy dugulna már el vagy venne végre levegőt a szóáradat közepette, hogy én is szóhoz jutva feltehessem végre védekező kérdéseimet: milyen számot tetszett hívni, illetve tetszett-e üzenetet hagyni vagy SMS-t küldeni az általam megadott számra? Nem, hangzott a válasz, de többször hívott feleslegesen, hiszen egyszer sem vettem fel replikázott modortalanul.

 

 

Megunva az értelmetlennek tűnő hadakozást megkértem, hogy hívjon most fel engem az általa korábban tárcsázott számon. Kérésemet tett követte. Készülékem megcsörrent és a kijelzőn „magántelefon” felirat jelent meg szám nélkül. Ekkor elfogyott a türelmem és figyelmeztettem finoman nemcsak az illemre, hanem arra is, hogy egy közpénzen fizetett Kormányhivatalban egyetlen közszolga sem jogosult az ügyfelet kioktatni különösen nem, ha az ügyfél nem hibás! Továbbá közhivatal ne hívja az ügyfelet számkijelzés nélküli telefonon, illetve az időpont módosulásáról legalább küldjön SMS-t, vagy hagyjon üzenetet. Amennyiben erre valaki nem képes, akkor legalább kövesse meg az ügyfelet, vagy önkritikát gyakorolva álljon fel hivatali székéből és adja át helyét olyan kormány/köztisztviselőnek (közszolgának), aki legalább mindezen technikai művelettel és követelménnyel tisztában van! Mondókám tartalmán az illető hölgy láthatóan mélyen megsértődött, de sem a határidő jelentős túllépése, sem a kommunikációs hiányosságai miatt nem kért elnézést. Megkérdezve felettese nevét és hivatali rangját távoztam szobájából. Felettese a méltóságos és megközelíthetetlen távolságú helyettes államtitkár úr nem tartózkodott a helyén, illetve nem volt elérhető legalább is a titkárnő szerint. Üzenetet hagytam hát a számára. Nem tudom, hogy vajon megkapta-e. De ez most már nem is lényeges!

 

 

E saját oldalam nyilvánossága révén üzenem a közel egy éve fülkeforradalommal megszerzett hatalom valamennyi Közszolgálatot ellátó Hivatali Egységének és alkalmazott Közszolgájának:

 

 

legyen elég, a csapból folyó Rendről szóló papolásból, tessék végre a megszerzett hatalom birtokában és segítségével érdemi cselekvést és eredményt is produkálni! Amelyik Közhivatal vagy Közhatóság nem képes a jogszabályi határidő betartására, arra a Hivatalra nincs szükség, azt meg kell szüntetni. Azon közszolgát pedig, aki nem képes a rábízott feladatot határidőre elvégezni, az ügyfelet a megváltozott határidőről értesíteni, illetve olyan telefonról telefonál, amelynek száma a hívott ügyfél készülékén nem jelenik meg, avagy az ügyfél által nem azonosítható (SMS-t, üzenetet pedig nem képes küldeni, hagyni) azt a munkavállalót székéből azonnal fel kell állítani! Továbbá, a közhivatal épületének - kikísérés mellett történő - elhagyására kell kötelezni, legyen is az bárki, illetve bármely politikus, képviselő, hűbérúr, magyar nemes stb. rokona, barátja, ismerőse, szeretője vagy akárcsak se..nyalója! Másként a fülkeforradalommal megszerzett hatalom segítségével sohasem fognak stabilan felépülni és kiszámíthatóan működni a társadalom tagjai számára beígért Nemzeti Együttműködés Rendszerének – közös jövőnk – a munka, otthon, család, egészség és rend tartóoszlopai!

 

 

Budapest, 2011. március 23.

 

 

 

 

 

 


 

 


 

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 218
a héten: a héten: 889
a hónapban: a hónapban: 3001
összesenösszesen433801
az oldalt jelenleg nézik: 2