Fogarasi József

„A béke neve DONALD” – nem Tusk, hanem – „TRUMP” – ez utóbbit azonban ajánlatos emlékezetükben bármikor felidézhetően és előhívhatóan elraktározni…

 

 

… gondolva a számon kérhetőségre és a felelősségre vonhatóságra (is)…

 

 

Említett Donald, aztán „FÉRFI” a javából, bár kissé trottyos, de még állja a sarat és nem is pocakos (így őt inkább átkarolni, mint átugrani érdemes). Ráadásul „szavatartó”, mit hirdet, vagy megígér, azt meg/is/tartja. Minek következtében hallgatói és követői nem érzik magukat átvertnek, becsapottnak! Nem úgy, mint a gránitszilárdságú állami-bibliát beharangozó, azt a magyaremberek mindennapi figyelmébe ajánló – a világban eszelősen összevissza rohangáló – golftanulóból leendő „világbajnok”, pocakosodó huszár brigadéros?

 

Egyébként már kivitelezés alatt – UNIÓS pályázattal elnyert közpénzből finanszírozottan – a Karmelita udvara és a leendő elnök választási rezidenciája közötti „lombkoronás légi-híd” amely kölcsönösségi alapon a választási kampány alatt is hivatott biztosítani a két „szószoló-igehirdető” számára az egymás rendezvényein való személyes részvétel lehetőségét.

 

Élve az alkalommal, a magyar fél már meg is állapodott a „leendő elnökkel” az USA valamennyi államában elmondandó választási kortes beszéde helyszínében és időpontjaiban. A várható „győzelem” – „B” terv kizárva – méltó magyarországi megünneplése helyszínén - a Karmelitában - az alapkőletételével elkezdődött a Makovecz stílusban megálmodott katolikus külsőt és református belsőt sugárzó reprezentatív házi kápolna építése, amelyet majd – az égi istent képviselő Balog Zoltán a reformátusok világegyházának lelkészérseke celebrálta ökumenikus szentmise közben – a közbeszerzési pályázat alapján nyertes legerősebb zsidó-hitközség rabbija szentel fel. A győzelmi mámor méltó megünneplése várbéli fáklyás-felvonulással egybekötött 1,5 órás - véget nem érő - Szent István napi magyar tűzijáték- és petárdadurrogtatással fejeződik be.

 

A további lehetőségek pedig szinte kimeríthetetlenek. Az amerikai elnök – többek között – felajánlja a magyar koalíciós-pártkormányzónak az újonnan kreált – a gránitszilárdságú könyvből hiányzó – örökös tiszteletbeli alelnöki pozíciót. Betöltőjének egyetlen feladata – saját vagyona által finanszírozottan – a világ országait – Ukrajnát kivéve – járva, a BÉKE folyamatos szóbeli hirdetése, valamint a magyar NER-filozófia és megvalósítási gyakorlatának járványszerű terjesztése, terítése. Az e pozíciót betöltő személyt újra felkérni nem lehet, birtokosa e tisztségről le sem mondhat, mivel e funkció időben végtelen terjedelmű, amelyet még a halál sem szakít meg. E cím viselője cserébe, (örök)hűsége jeleként az ORSZÁGOT – a nem mindig kiszámítható Mária helyett – a republikánusok választotta mindenkori elnök gondjaiba ajánlja.

 

Budapest, 2024. március 05.

 

*Forrás: https://nepszava.hu/3227487_szijjarto-peter-donald-trump-new-york-beke-baratsag-orban-viktor

 

 

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 13
a héten: a héten: 1205
a hónapban: a hónapban: 2752
összesenösszesen436788
az oldalt jelenleg nézik: 1