Fogarasi József

A cifra-magyar „megalázás” görbe tükre – FRADI módon, FRADI szívvel…

 

 

Senki által nem várt - hatalmas - meglepetés: Iváncsa-FTC (a hosszabbításban) 3-2. Szenzációt keltően azt is mondhatnánk: a harmadosztályú fél-amatőr csapat hősies küzdelemben „lelépte” a külföldi játékosokkal teletűzdelt legjobban túlfizetett kiemelt osztályú magyar sztárcsapatot! Ezzel a vereséggel a magyar futball örök-szív mintaképe – szégyenszemre – búcsúzásra kényszerült a Magyar Kupából!

 

Az előbbi tényből a „lelépte” jelző rögzítése azonban hamisan csengene! Ennek ellenére a vidéki csapat az elsőtől az utolsó percig hősiesen és mindvégig összetartó csapatként kitartóan harcolt a győzelemért és a továbbjutásért, amelynek során vert-helyzetből kétszer is egyenlített, majd a hosszabbításban megszerezve a győzelmet elismerésre méltó teljesítménnyel jutott tovább a Magyar Kupában. Mindez dicsérendő, de nem lenne elegendő a „lelépéshez”!

 

Annál is inkább mivel a kb. 1000 főt számláló közönségből egy-néhányan úgy vélekedtek, miszerint a Fradi övön aluli teljesítményt nyújtva és – alibi focit – produkálva, csupán fizikailag és létszámát tekintve volt jelen a pályán folyó futballnak nevezett eseményen. A Csapat ugyanis - szellemileg és testileg önnön magát kímélve - már a Monaco elleni visszavágó kupamérkőzésre készült. Ezzel levegőnek nézve az ellenfelet és a Magyar Kupát, nem beszélve a miatta kisereglett nézőközönségről. E ténylátszat elfogadhatatlan, az utóbb említettek részéről megbocsáthatatlan!?

 

Természetesen nem Magyarországon lennénk, amennyiben a fokozhatatlant nem lehetne - még - továbbfokozni!? A „csupa-szív” együttes szakmai-hatalmi vezetése azonban erre is képes volt! A vesztes mérkőzést követően a győztes csapatot a stábbal és a segítőkkel együtt ingyen és bérmentve meghívta - magához - a Groupama Aréna VIP–páholyába az október 27-i Monaco elleni Európa-liga mérkőzésre: onnan szurkolják végig az összecsapást (és a Fradi „továbbjutását”). Itt majd látható: milyen is a foci, ha van pénz, paripa, fegyver és az ellenfél sem akárki?!

 

De hisz implicite ez megalázó és … elfogadhatatlan! – kiáltottak fel többen mérgükben dühösen, akik pénzt adtak azért, hogy Iváncsán is láthassanak „profi” csapatot… játszani a helyiekkel, a helyi – esőtől nem védett és nem is fűtött – stadionban!

 

Persze az is könnyen meglehet, hogy mindezen vélekedés csupán a mérkőzést a lelátón „türelmesen” végig ülő, a vendégcsapat által nyújtott - általa mindezt élőben látott - Fradi-teljesítmény felett és a megvásárolt belépőjegy értelmetlen és felesleges pénzkidobása miatt méltatlankodva szitkozódó - egyetlen - fanatikus szurkoló egyéni, „torz-véleménye”!?

 

Akit ráadásul a helyszínen látott mérkőzés kárpótlásaként a FRADI-VEZETÉS nem hívott meg a díszpáholyba az „emelt szintű” mérkőzés megtekintésére.

 

Budapest, 2022. október 23.

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 120
a héten: a héten: 412
a hónapban: a hónapban: 2524
összesenösszesen433324
az oldalt jelenleg nézik: 60