Fogarasi József

Az ÉLŐ/LÉNY! – maga a felülírhatatlan norma…

 

 

A kormányfő – 2021. május 22. napján – pünkösd szombaton, a délutáni órákban jelentette be a tényt: ötmillió ember kapta meg legalább az első oltását a koronavírus ellen. Ezzel hatályba léphetnek az e számértékhez kötött enyhítések.

 

 

Tette mindezt, a kormánytanács épülete előtti (mögötti?) közterületen, teátrális maszklevétellel Facebook-videón – üzenve és demonstrálva a katolikus világ előtt:

 

 

„Megvan az 5 milliomodik beoltott magyar állampolgár is…”

 

 

 

„… az Operatív Törzs úgy döntött, hogy a mai naptól [ez az elhangzott mai nap nem más, mint 2021. május 22. szombat, FJ] nem kell maszkot viselnünk a szabad téren, az utcán, a köztereken sem, ez azt jelenti, hogy búcsút inthetünk a maszkunknak, elköszönhetünk tőle…”

 

 

 

 

 

 

 

„…itt a vége fuss el véle, kedves maszk viszont[nem, FJ]látásra goodbye.”

 

Ezen Oscar-díjasra sikeredett köz-színpadias víg-vég(?)játék talán figyelmet sem érdemelt volna - hiszen hazánkban ma már a köznorma ténye és jogereje mindig, magához a KIJELENTŐHÖZ igazodik - ha és amennyiben a jelen esetben véletlenül nem került volna porszem a NER gépezetébe, amelynek következtében a közzétett állami norma (belügyminiszteri határozat) győzelmi bejelentése napján lépett volna hatályba, de nem ez történt! Az említett ominózus belügyminiszteri határozat ugyan 2021. május 22-én (a szombati napon) került a Magyar Közlönyben közzétételre, de - a határozati verdikt szerint - csak a következő napon azaz, pünkösdvasárnap lépett hatályba!

 

 

 

Így viszont az egyház pünkösdi vallásos-világeseménye – a Spiritus Sanctus kiáradása – már a megelőző - szombati - napon, világi dicsfényben úszhatott:

 

„Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen,

hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek.

Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre.

Mindnyájan megteltek Szentlélekkel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy, ahogyan a Lélek adta nekik, hogy szóljanak.”

/Apostolok cselekedetei: 2:1-2:4 (revideált új fordítás)/

 

Persze az is igaz, az elért világi eredmény által produkált mámoros hangulatban „elkövetett” emberi szabályszegés cselekménye – a maszk közterületen történt levétele és követésére mások buzdítása – a keresztényi úri szokásoknak megfelelően, ezúttal (is) megtorlatlan maradt!

 

Kedves maszk - és általad takart emberi szenvedés - Goodbye!

(Jó tanács: azért, mint jogkövető hűséges magyar alattvalópolgárok a mai napon - szombaton 24:00 óra/percig - még viseljétek az állami norma által előírt szájmaszkot!)

 

Budapest, 2021. május 22.



 

Látogatók száma

a mai napon: a mai napon: 111
a héten: a héten: 435
a hónapban: a hónapban: 1279
összesenösszesen435315
az oldalt jelenleg nézik: 1